söndag 7 februari 2010

Träningsstart med Frode

Nu har vi äntligen tagit nya tag med Frodes träning. Startade dagen med att titta på Botkyrkas lydnadstävlingar, med Jimmy och Jeanette. Måste ju få lite extra inspiration och Jeanette som är redo för lydnadsklass tre, behövde memorera momenten. Därefter fortsatte färden till Täby galopp, där några tappra hade träffats för att träna lydnad och skydd.


Jag är så glad över våran "lilla" kille. Han vill allt så gärna och försöker verkligen att göra rätt. Vi tränade lite kontakt och fotgående, det kommer att bli jättebra. Apporteringen lärde han sig själv vid förra träningspasset genom att titta på de andra hundarna, så det går av bara farten. Fantastiskt att se hur dom tar in, han har alltid sprungit ut efter apporten tidigare men inte hämtat in och så släpper allt, bara genom att studera de andra. Det visar ju att vi inte ska underskatta våra hundar.

Skyddspasset är jag också riktigt nöjd med, ett kort men effektivt pass där han fick växa och visa de drifter som han har, tack Jonas för att du läser honom så bra.
De andra hundarna som jag inte sett på länge har verkligen gått framåt, både vad gäller lydnad och skyddet. Det här ser riktigt roligt ut för våren. Vilket farande det ska bli med att åka runt på alla tävlingsplaner och heja på varandra.

Kjell tog en hel massa bilder, dessvärre inte på alla, eftersom det hann bli så mörkt. Det får bli på er andra nästa gång. De som är tagna finns på ett nytt galleri. Titta och njut.

Ha det bäst
Kjell och Kicki

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar