söndag 7 november 2010

Quincy och baggen med sina får

Vilken tur att det finns så fantastiskt duktiga och härliga människor runt omkring oss.
Idag har vi varit i Fituna hela dagen, först hos Åse och Stig och sedan hos Robert och Mercury.
Bild av Åse och Stigs gavel på torpet



Quincy som är avlad på vallegenskaper fick träffa Åses får för första gången. Quincy är nio månader, så det är med spänning som jag släpper in henne i fårhagen för första gången. Har ju inte en aning om hur hon ska reagera. Blir det med flykt eller går hon till angrepp och biter, vad vet jag?

Döm om min förvåning då hon står helt stilla och låter sig bli genomluktad av först en tacka och sedan av baggen. Ingen ragg, ingen tillstymmelse till att vilje gå därifrån, endast nyfikenhet.
Åse tar över kommandot och håller henne i linan för att springa efter fåren och valla in dom i den mindre hagen. Allt går bra och fåren försvinner in i huset för att vila tillsammans med baggen.

Vi följer efter med Quincy in i fårhuset för att vara med och Quincy gör lite överslagshandlingar, genom att äta allt bajs som finns, men är ändå nyfiken. Vad händer då.... Jo, baggen ger Quincy en rejäl stångning framifrån...... och vad händer då???? Jo matte blir skitskraj och joggar ut med Quincy i linan..... Hur smart är det da???? Men hon (matte) kommer på sig direkt och tar med Quincy in i huset igen och Quincy beter sig som om inget har hänt.... Tar kontakt med baggen igen--- innan matte har fått nog och går därifrån lugnt och sansat medans Åse "gullar" med baggen så att han ska ta det lite lugnt.

Hmmm och Åse som tycker att vi ska göra det här lite oftare så att hon (Quincy) tar mer kontakt med fåren av sig själv. Då säger jag bara LÅS IN BAGGEN...........

Självklart fanns det en COOOOOOL Borderkille där som heter Muscot. Testade gränserna även där (som jag alltid måste) men han var skittrevlig.

Fler bilder från dagen och vårat möte med Tingsbergets Mercury finns i galleriet.
Ha det bäst
Kjell o Kicki

2 kommentarer:

  1. bilden på gaveln är fotogenique,wow
    fårskallarna ok och fräcka Q som testar sig fram i livet är en härlig tjej.
    Kram Y

    SvaraRadera
  2. Tack Yvonne

    Alltid lika trevligt att läsa dina inlägg.

    Kram från
    Kjell o Kicki

    SvaraRadera