lördag 26 september 2009

En tur till Wanda och Carin i Göteborg

I går fredag gick färden till Göteborg, vi ville så gärna träffa Wanda och Carin innan Wanda lämnas vidare till den blinde mannen som ska ha henne som ledarhund. Vilken hund hon är, vi tyckte att hon var snygg redan som liten, men damen har verkligen vuxit på sig och blivit en skönhet. Men framförallt har hon sin skärpta mentalitet, där hon visar ett lugn och koncentration i allt hon tar för sig.

Carin tog emot oss med den glädje och värme som bara hon kan ge och visade upp allt som Wanda har lärt sig på sin resan till färdig ledarhund. Kjell o jag är grymt imponerade över alla hennes kunskaper i hunddressyr och vi fick mycket nytt med oss i bagaget att överföra på våra hundar.

Vi startade i Göteborgs stad, där det var så grymt mycket folk, vägarbeten, spårvagnar och en hel massa med otrevliga människor som absolut inte visade någon hänsyn när det kom en blind med ledarhund. Nu förstår vi hur svårt det måste vara att inte vara seende. Färden avslutades i Nordstan som är ett stort köpcentra, där det i dag var extra mycket människor, då det var en hel massa evenemang på gång. Wanda klarade allt galant och hade full koll både på både vänstra ocg högra sidan av Carin. Hela tiden hade hon full koll på stolpar, vägkanter och annat som var ivägen.

Det var många kommandon som Wanda skulle klara av , bl.a. sök hiss och sök trappa. Hur lätt är det egentligen....
När vi var klara med stadsturen åkte vi hem till Carin, där Wanda fick leka med Figge och Frode, innan det var dags för en hinderbana som var jättesvår, men som hon återigen visade galant. Bilder på den kommer att läggas upp i vårat galleri.

Innan vi åkte hem igen så var vi ute på en landsvägstur där bilarna for förbi i hög hastighet och utan trottoar, det var riktigt läskigt att se, men återigen lyckades hon med bravur. Lyckliga den som får ta över Wanda. Allt avslutades med att jag och barnbarnet Linnéa som var med, fick prova på hinderbanan seende och en grusväg som blind, det var en hur häftig upplevelse som helst.
Tack för allt du gjort Carin och du ska veta att vi tycker att om det är någon som ska ha hand om och träna ledarhundar, så är det du. Vi kommer varmt att rekommendera dig.

PS. Wandas lek med valparna, (tror vi) och den långa bilresan med mycket liggande i bilen, resulterade i att vi fick sovmorgon på lördagen. Figge var tokhalt och kunde inte ställas ut i Nynäshamn som han skulle. Vi tror att det bara är muskulärt och avvaktar med Veterinärbesök till på måndag.

PS. igen. Det kommer ett helt galleri med bara Wandabilder så fort Kjell är klar med bilderna.

Ha det bäst
Kjell o Kicki

2 kommentarer:

  1. Läst även Mischalands sida om testtet Wanda klarat av .
    Solskenshistoria låter banalt i denna historia,hyser stor vördnad för denna hund och denna Qvinna som kommit så långt i denna värld och kan erbjuda en synskadad man ett bättre liv.
    Lycka till Wanda i ditt nya hem
    Kram Yvonne

    SvaraRadera
  2. Underbara bilder på Wanda och vad vacker hon är :) Brain and beauty !!!
    Saknar Er och hoppas vi syns.
    Hoppas Figges ben är bra igen.
    Massa Kramar Maria, Tashi och Smack

    P.s Hojta bara till om du får prb med hemsidan, går att lösa trots många mil emellan oss D.s.

    SvaraRadera